jump to navigation

Activitats PEE a la Biblioteca Josep Pla

La Biblioteca Josep Pla participa en el Pla Educatiu d’Entorn de Les Roquetes organitzant tres projectes: dos dirigits al públic familiar ( les sessions d’hora del conte del MÓN DELS TOVETS per a infants de 2 a 5 anys, i les MALETES VIATGERES per a les escoles ) i un per al públic adult ( CLUB DE LECTURA FÀCIL ).

MALETES VIATGERES: si bé el curs passat es va aturar el projecte de les maletes viatgeres per diferents circumstàncies, aquest curs 2009-2010 la biblioteca ha reprès l’activitat. A principi de curs s’ha enviat una carta a tots els tutors i tutores  de les tres escoles de Les Roquetes convidant-los a visitar la sala infantil amb cada classe. Amb aquesta carta se’ls adjuntava el carnet de prèstec, i se’ls explicava la possibilitat de fer la visita adaptada al projecte que es treballaria al llarg del curs, i a endur-se la maleta viatgera i, per als alumnes de 1r a 6è, les Biblioagendes. La resposta ha estat la següent: durant el primer trimestre s’han fet un total de 12 visites escolars, totes elles de l’Escola Mediterrània, i s’han endut cap a l’aula 12 maletes viatgeres. Durant el segon trimestre que estem, entre les visites que ja s’han dut a terme i les que estan pendents de venir, es faran un total de 14 visites escolars més ( 2 Escola Mediterrània, 6 Escola Sta. Eulàlia, 4 Escola  Roquetes i 2  Llar Infants ), i 16 maletes viatgeres ( la Llar d’infants- 2 que són alumnes de 2 anys, no es poden desplaçar fins la biblioteca i s’han preparat dues maletes per a ells ). En total es faran 26 visites escolars entre les escoles i la llar d’infants. Per fer front a la pèrdua de material de les maletes sembla interessant que es facin les visites escolars a la sala infantil amb els tutors i tutores per ensenyar la maleta als alumnes, mostrar què hi trobaran dins, i explicar personalment com funcionen i com han de portar el control ( s’ha posat una llista amb el material que inclouen i una graella per controlar qui s’emporta la maleta i quina data ). També s’hi ha afegit una llibreta perquè les famílies hi puguin deixar comentaris, o els nens i nenes puguin fer un dibuix del que s’ha trobat dins la maleta. A la primera pàgina els pares i les mares  troben una petita explicació del per què de les maletes viatgeres.

MÓN DELS TOVETS:   s’han previst 9 sessions i  s’han fet les del 15 d’Octubre ( Animals que són com nens ), 3 de desembre ( Regals ), 28 de gener ( Ploramiques ), 18 de febrer ( Les pors ) i 4 de març ( Astronomia ). Les pròximes sessions es faran el 22 i el 29 d’Abril a càrrec de Mariona Trench. S’ha tingut una cura especial a l’hora de fer difusió d’aquesta activitat, fent arribar a cada classe de P3 fins a P5 un paperet amb la sessió de Tovets per repartir a casa. També s’ha fet amb els alumnes de la Llar d’Infants de la classe de 2 a 3 anys. L’acollida és molt bona, sempre està ple de públic, i cada cop hi ha més bons hàbits a ‘hora d’entendre el funcionament de la sessió, pensada per un públic familiar, on els pares es posen el nen o nena a la falda i escolten tres contes adaptats a aquestes edats.

CLUB DE LECTURA FÀCIL:  segueix a bon ritme, és una trobada de diferents persones adultes per comentar un llibre o lectura, ja no tan fàcil com ho era el curs passat. S’ha fet una sortida a l’Auditori ( Raïmon) i quatres  sessions de CLF L’Odissea d’Homer, No estem mai sols de Carme Pérez, Cançó de Nadal de Charles Dickens i la Meva Cristina i altres contes. Les pròximes trobades seràn el 24 de Març per parlar de Guadalajara de Quim Monzó i el 28 d’Abril per comentar l’obra Heretaràs la rambla d’Alfred Bosch, totes dues sessions a càrrec d’Eulàlia Ribó.

L’INSTITUT A LA BIBLIOTECA: des de la Biblioteca s’ha vist la necessitat de proposar un calendari de visites als tutors i tutores de 1r,2n i 3r d’ESO abans del crèdit de síntesi. Aquest curs serà un projecte pilot, vindran tots els cursos d’aquesta franja d’ESO, en total passaran 12 classes per la biblioteca i els explicarem quatre pinzellades del què hi poden trobar, serveis que la biblioteca pública ofereix, etc.

Anuncis

Comentaris»

No comments yet — be the first.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: